Επιλογες που μας διαμορφωνουν ..ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ

Είναι αυτές οι στιγμές που κάθεσαι μόνη..

Είναι αυτές οι στιγμές που κάθεσαι μόνη με αναμμένα κεριά στο μπάνιο, ακούς χαμηλά μουσική και το μυαλό σου ταξιδεύει. Άραγε αυτά που ζήσαμε ήταν αποτέλεσμα των επιλογών μας; Τι γίνεται με αυτά που αφήσαμε πίσω και δεν τολμήσαμε; Ήταν κι αυτά επιλογές. Ρίσκα που δεν πήραμε, δρόμοι που δεν ακολουθήσαμε και ευκαιρίες που απορρίψαμε. Τα πάντα γίνονται για έναν σκοπό. Κι όλα όσα δε ζήσαμε μας περιμένουν στη γωνία. Αξίζει λοιπόν να στρίψουμε, γιατί κάποιες φορές οι στροφές οδηγούν στις πιο ωραίες διαδρομές.

Οι άνθρωποι περνάν από την ζωή μας διαγράφοντας κύκλους. Όταν αυτοί οι κύκλοι κλείνουν, κάποιοι νέοι ανοίγουν, σίγουρα τέμνονται  , αλλά ποτέ δεν μένουν ανοιχτοί για πάντα. Κι όταν κλείνουν και χάνονται , τότε πρέπει να συνεχίζεις , γιατί το ημικύκλιο δεν είναι επιλογή ,αλλά προσωρινή σωτηρία.

Περνούν από τη ζωή σου άνθρωποι που σε κάνουν να πονάς, άτομα που θέλουν το κακό σου ή απλά δε θέλουν το καλό σου και άνθρωποι που ενώ έκανες τα πάντα γι’ αυτούς , αυτοί δεν ήταν ποτέ εκεί για σένα. Σκέψου σε ποιους από αυτούς ανήκεις και με ποιους θέλεις να συνεχίσεις. Ένας προσωρινός πόνος είναι καλύτερος από μια καθημερινή αιμορραγία.

Έχεις λοιπόν ποτέ σκεφτεί να ξεφύγεις από όλους και από όλα; Να τραβήξεις μια γραμμή που να σε χωρίζει από το παρελθόν και να ξεχάσεις όλα όσα έχουν συμβεί; Μακάρι να υπήρχε η εντολή “delete” στη μνήμη! Μην μετανιώνεις για τις επιλογές σου γιατί είναι αυτές που σε διαμορφώνουν. Να μετανιώνεις για όλες εκείνες τις φορές που δεν πήρες ρίσκα και το μετάνιωσες αμέσως μετά. Μην ξεχνάς ότι είσαι αποτέλεσμα των επιλογών σου ,όποιες κι αν είναι αυτές. Απλά φρόντισε να είσαι επιφυλακτικός, γιατί κάποιες επιλογές είναι μονόδρομος και αν τις ακολουθήσεις δυστυχώς δεν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής.

Μην σταματάς να ζεις! Ρίσκαρε κι ας το μετανιώσεις! Άλλωστε η ζωή αξίζει για τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα…


της Όλγας Στράντζαλη




Σχόλια