Αν αγαπας...




Αν αγαπάς...

Σπατάλησες τόσες αναπνοές άνθρωπε, για χαμόγελα που δεν σε ενδιέφεραν ,για τους «μεγάλους έρωτες» και τις αγάπες δίχως  νόημα. Ταξίδεψες πέρα από κάθε σου δύναμη για να πάρεις μια αγκαλιά και ένα χάδι, που ίσως επιβεβαίωνε την αξία της ύπαρξής σου. Αγάπησες χωρίς φραγμούς και διαχωριστικές γραμμές και κατάφερες να κάνεις και τους άλλους να σε αγαπήσουν ,κι αυτό είναι το πιο δύσκολο στη ζωή! Να το ξέρεις!

Γιατί όταν οι άλλοι σε αγαπούν, όταν ξέρεις ότι έχεις αξία στη ζωή τους, τότε κι η δική σου ζωή έχει νόημα και στόχο. Προσπαθείς συνεχώς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να χαρίζεις στους άλλους χαμόγελα, να κάνεις όλα τα άσχημα να δείχνουν όσο πιο όμορφα γίνεται και να αγαπάς χωρίς όρια.
Κάποια στιγμή κουράζεσαι, νιώθεις ότι οι άλλοι δεν προσπαθούν το ίδιο για σένα, νιώθεις ότι η προσπάθεια κι ο ενθουσιασμός σου είναι μονόπλευρα και τότε είναι η στιγμή να δώσεις όσα περισσότερα έχεις. Γιατί καμιά φορά οι άνθρωποι μαθαίνουν να αγαπούν από άτομα που μπορούν να τους «διδάξουν» την αγάπη» ,μαθαίνουν να κατανοούν τους γύρω τους και να προσφέρουν. Κι όταν προσφέρουν οι άνθρωποι που πριν δεν έδιναν τίποτα, η προσφορά αυτή είναι πρωτόγνωρη και χωρίς περιορισμούς.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν «διδαχθεί» την αγάπη και εσύ νιώθεις περήφανος που κατάφερες να τους μεταδόσεις ένα τόσο σημαντικό μάθημα. Κατάφερες να τους μάθεις να αγαπούν χωρίς ανταπόκριση και να δίνουν όλο τους το «είναι» για ανθρώπους που θεωρούν σημαντικούς. Ένιωσαν την αγάπη στο πετσί τους, κατάφεραν όσα δεν φαντάστηκαν ποτέ και παραδόθηκαν άνευ όρων σε ένα παιχνίδι που περισσότερες πιθανότητες έχεις να βγεις νικημένος, παρά νικητής.

Ένα πράγμα αξίζει να σου πω και να το έχεις καλά στο νου σου. Αν αγαπάς να είσαι πάντα παρών , παρών σε κάθε χάδι και σε κάθε αγκαλιά, αλλά και σε κάθε δυσκολία και εμπόδιο. Αν αγαπάς να κινείς γη και ουρανό, γιατί δεν αρμόζουν οι μετριότητες στην αγάπη. Αν αγαπάς να προσπαθείς, να ξεπερνάς όλα τα εμπόδια που σου βάζουν και να νιώθεις περήφανος, σαν τους αθλητές κατά την ώρα της απονομής των μεταλλίων . Αν αγαπάς να μη σε νοιάζει τι λέει ο κόσμος, γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να μιλάει. Αν αγαπάς, να είσαι ΕΣΥ!

Της Όλγας Στράντζαλη

Σχόλια