Διαφορετικα Χριστουγεννα



Διαφορετικά Χριστούγεννα

Δεν την ένοιαζαν, ούτε οι υπέρλαμπρες βιτρίνες των καταστημάτων με τις χρυσαφιές γιρλάντες, ούτε οι πολυσύχναστοι στολισμένοι με φωτεινές αψίδες δρόμοι, ούτε τα ψεύτικα επιτηδευμένα γέλια των ανθρώπων γύρω της. Είχε πάψει να ασχολείται με το "φαίνεσθαι" και έδινε σημασία μόνο στην ουσία των πραγμάτων.

Περπατούσε μόνη και σκεπτική, όταν το βλέμμα της έπεσε σε έναν μπαμπά που κρατούσε από το χεράκι την κόρη του τόσο σφιχτά, λες και ήθελε να της δείξει όλη την αγάπη του. Τους κοίταξε για λίγο και το μυαλό της ανεπαίσθητα έτρεξε στον δικό της πατέρα. Κάθε Χριστούγεννα η ίδια νοσταλγία! Όχι , πως τις άλλες μέρες δεν τον νοσταλγεί, αλλά τα Χριστούγεννα κάνουν τα πράγματα ένα κλικ πιο δύσκολα! Όλοι είναι χαρούμενοι ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν, βγαίνουν για ψώνια, επισκέπτονται συγγενείς και φίλους.

Τι συνέβη όμως σ'εκείνη; Τα τελευταία δύο χρόνια, τα Χριστούγεννα έχασαν το νόημα και το άρωμά τους , έπαψαν να σημαίνουν αγάπη και θαλπωρή και πλέον έχουν δώσει τη θέση τους στη μοναξιά και την θλίψη.Της είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσει πως δεν θα την κρατήσει ξανά από το χέρι, της είναι δύσκολο να καταλάβει ότι δε θα έχει ξανά κλήση του στο κινητό της και πως η μαμά της δε θα χαμογελάσει πια όπως πριν, να χωρίς να έχει εκείνη την πίκρα στο χαμόγελό της.

Οι ανανήσεις καλύπτουν εν μέρει τα κενά της, αλλά οι εικόνες αρχίζουν να ξεθωριάζουν με τον χρόνο, οι μυδωδιές χάνονται κι οι φωτογραφίες παραμένουν κάποια γυαλιστερά κομμάτια χαρτιού να μας συντροφεύουν μέχρι να ξανασυναντηθούμε!

Ναι,δυστυχώς εγώ είμαι η κοπέλα της ιστορίας...Προσπαθώ να ζήσω με την απώλεια,αλλά μερικές φορές οι λέξεις δεν μπορούν να ειπωθούν και καταλήγουν σε δάκρυα!Σίγουρα θα με καταλαβαίνετε καλύτερα εσείς που έχετε χάσει αγαπημένα σας πρόσωπα και τέτοιες μέρες σας λείπουν λίγο παραπάνω.Σίγουρα πιστεύετε πως είναι κάπου εκεί ψηλά και σας βλέπουν, χωρίς όμως να τους αντιλαμβάνεστε. Σίγουρα, αν μπορούσα να ζητήσω κάτι από τον μπαμπά μου θα 'ταν να "κατεβεί" για λίγο να κάνουμε μαζί Χριστούγεννα.
Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και ευτυχία! 
Ακόμα κι αν κάποιος λείπει από κοντά σας αυτές τις μέρες να  προσποιείστε ότι είναι εκεί κοντά σας...


Της Όλγας Στράντζαλη

Σχόλια