Κανε ενα βημα...



Έφτασε η στιγμή που περίμενες, λυτρώθηκες από όλες εκείνες τις ανούσιες σκέψεις σου και αποφάσεις να προχωρήσεις. Σίγουρα ένα βήμα δεν φαίνεται να 'ναι η πιο μεγάλη κίνηση, αλλά είναι πάντα η αρχή των πιο μεγάλων αποφάσεων. Μπορεί πάντα να κάνει τη διαφορά και πρέπει να το παίρνουμε στα σοβαρά.

Βάζει τέλος σε ό,τι μας πλήγωσε και χαράσει την αρχή καινούργιων δρόμων που θα μας οδηγήσουν στο δικό μας ανέφικτο. Ίσως το ανέφικτο να 'ναι μια σειρά από ανηφορικά σκαλιά που ποτέ δεν βρήκες τη δύναμη να τα ανέβεις, ίσως μια διαδρομή που ποτέ δεν μπόρεσες να διανύσεις γιατί κάποιος σου έλειπε, ίσως όμως να ήταν και ένα μήνυμα που ποτέ δεν έστειλες γιατί φοβήθηκες ις συνέπειες.

Κάνε το βήμα χωρίς να νοιάζεσαι για την σκάλα που ακολουθεί και μην ξεχνάς ότι ο φόβος ανήκει σε πολλούς, ενώ το θάρρος σε λίγους. Να έχεις αντοχές και να θυμάσαι ότι κανείς δεν πήγε μπροστά χωρίς προσπάθεια.
Ξέρω αυτό το βήμα πολλές φορές σε οδήγησε στην απογοήτευση, στον θυμό και στην μοναξιά. Έχεις σκεφτεί όμως πόσες φορές σε οδήγησε σε μεγάλες αγκαλιές, χαμογελαστά πρόσωπα και πρωτόγνωρα συναισθήματα;

Για να κάνεις λοιπόν αυτό το πολυπόθητο βήμα, πρέπει να έχεις πραγματικά συνειδητοποιήσει, τι σου λείπει και τι ψάχνεις να βρεις. Μόλις διαπιστώσεις τι ψάχνεις θα είσαι πραγματικά έτοιμος να προχωρήσεις.

Και επειδή βήματα πίσω κάνουμε μόνο στο τανγκό, βάλε όλη τη δύναμη που έχεις στα πόδια σου και κάνε το βήμα που θα σε πάει σε νέους δρόμους, κι ακόμα κι αν δεν τα καταφέρεις μέσα σου θα ξέρεις ότι προσπάθησες και δεν παραιτήθηκες!





Της Όλγας Στράντζαλη

Σχόλια