Μια στυγνη δολοφονια ..με οπλο την κοινωνικη απομονωση


Οι δημιουργικές φωτογραφίες είναι κάτι που με σαγηνεύουν ιδιαίτερα. Κρύβουν πολλές ιστορίες που αλλάζουν από άτομο σε άτομο. Ο καθένας βλέπει την δική του ιστορία ! Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και ερμηνεύστε με τον δικό σας τρόπο τoις παρακάτω φωτογραφίες. 




Τα τρία μήλα παρομοιάζονται με τρία άτομα που ασκούν bullying σε κάποιον που τους φαίνεται διαφορετικός , πιο αδύναμος. Οι αδύναμοι δεν έχουν θέση ούτε στην παρέα τους ούτε στην κοινωνία. Με αυτήν την σκέψη λοιπόν οδηγούν το αδύναμο μέλος της κοινωνίας στην αυτοκτονία. 


Αυτή η φωτογραφία είναι εμπνευσμένη από το αγαπημένο παιχνίδι των μαφιόζων , την ρώσικη ρουλέτα με ένα περίστροφο ή στην περίπτωση μας με ένα μαχαίρι. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι παρομοιάζεται και με το κλασικό παιχνίδι της μπουκάλας , μόνο που στο τέλος μένει μόνο ένας ! 


Σ' αυτήν την φώτο κυρίαρχο θέμα είναι αυτό της ελευθερίας. Τα τρία λεμόνια παρομοιάζονται με τρία άτομα, από τα οποία το ένα είναι φυλακισμένο, ενώ οι φίλοι του παραμένουν δίπλα του. Βέβαια θα μπορούσε κανείς να πει ότι μερικά άτομα είτε μέσα σε μια παρέα είτε σε μια οικογένεια ζουν μέσα σε μια γυάλα , χωρίς να έχουν αίσθηση του τι γίνετε στο πραγματικό κόσμο..είναι μια ιδέα που το γυάλινο ποτήρι μας επιτρέπει να την κάνουμε..


Πόσο μακριά θεωρείτε ότι μπορεί να φτάσει η φαντασία ενός ατόμου βλέποντας μια φωτογραφία; Η παραπάνω φωτογραφία πραγματικά μπορεί να μας ταξιδέψει πολύ μακριά και για αυτό μου αρέσει ιδιαίτερα. Σ' αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε τρία μήλα. Το πρώτο μήλο είναι μπροστά στο κάδρο μαζί με μια άγκυρα, ενώ τα άλλα δύο πίσω μαζί. Το πρώτο μήλο λοιπόν παρομοιάζεται με την ζωή του ναυτικού , ο οποίος ζει απομονωμένος και μόνος του μακριά από την οικογένεια του. Αντίθετα τα άλλα δυο μήλα στο βάθος που είναι μακριά από την ζωή των ναυτικών είναι μαζί. 


Η πιο δύσκολη στιγμή ενός ατόμου. Η στιγμή που φεύγει από την ζωή ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. 


Η ιστορία αυτής της φώτογραφίας είναι παρόμοια με την παραπάνω για το bullying.


Η ιστορία αυτής της φωτογραφίας είναι παρόμοια με την παραπάνω για το bullying και του εκφοβισμού. Δύο άτομα οδηγούν στο γκρεμό ένα πιο αδύναμο άτομο. 



Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα μικρό βίντεο εμπνευσμένο από τις παραπάνω φωτογραφίες.



CREATIVE PHOTOGRAPHY ..BY CHRIS 



Σχόλια