Οι selfies σκοτωνουν τον ερωτα;




Η αυτοφωτογραφία, κατά το ελληνικότερον, είναι μια τάση που κυριάρχησε τα τελευταία και έχει μπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην ζωή μας. Είναι ένας εύκολος τρόπος να καταγράφουμε την κάθε στιγμή, χωρίς απαραίτητα να έχουμε την ανάγκη ύπαρξης ενός φωτογράφου.

Πάντα πίστευα πως η ευτυχία μας κρατάει περισσότερο, όταν την κοινοποιούμε σε λιγότερα άτομα. Θεωρούσα πως δεν χρειάζεται κάποια πράγματα να τα κάνουμε βούκινο και να κρατάμε και κάποιες πληροφορίες αποκλειστικά για τον εαυτό μας.

Πόσες φορές το σκεφτήκατε πολύ πριν ανεβάσετε φωτογραφία με τη σχέση σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πόσες φορές εκείνο το κλικ που κάνει η φωτογραφική μηχανή ,όταν απαθανατίζει μια εικόνα, έμεινε μεταξύ σας και δεν κοινοποιήθηκε σε κανέναν; Είναι άραγε ο φόβος ή η επιφύλαξη που μας κάνει να αντιδράμε κατ' αυτόν τον τρόπο;




Δεν ξέρω τι φταίει, δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η τάση να δημοσιοποιούμε  τη προσωπική μας ζωή, αλλά σίγουρα είναι "must" τα τελευταία χρόνια. Φυσικά,αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να αντιδράσει και να πάει κόντρα σε όλο αυτό.

Άραγε, η κοινοποίηση αυτή σκοτώνει τον έρωτα;Είναι ο έρωτας τόσο "ευαίσθητος"; Κι αν είναι απόφαση και των δύο τότε γιατί δεν μπορεί αυτό να τον κάνει άτρωτο;Λευτεριά στις selfies παιδιά!



Της Όλγας Στράντζαλη


#selfie











Σχόλια