ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. ..ΤΗΣ ΓΚΙΟΚΑ ΜΑΡΙΑ

    
  "Καλοκαίρι" μια λέξη,  μια εποχή, τόσες εικόνες και αναμνήσεις. Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές και διακοπές σημαίνουν χαλάρωση. Ασφαλώς  και καθένας μας, επιλέγει διαφορετικό  τρόπο ξεκούρασης, προκειμένου να ξεφύγει από τη βαβούρα της πόλης, την ρουτίνα της καθημερινότητας, και να γεμίσει μπαταρίες για όσα έρχονται από Σεπτέμβρη. Είτε είσαι λάτρης της διασκέδασης και της ξέφρενης ζωής, έχοντας συνδυάσει τις διακοπές σου με τη Μύκονο και beach bar, είτε προτιμάς ένα ήσυχο νησί απολαμβάνοντας την ηρεμία της θαλασσινής αύρας σε μια ανοργάνωτη παραλία μακριά από πολύ κόσμο, κάποιες καλοκαιρινές συνήθειες δεν αλλάζουν αποδεικνύοντας πως καλοκαίρι σημαίνει...

Βιβλία, μαγιό και παραλία

Σανδάλι, καφτάνι και το μαλλί τζιβανι...

Μπύρες, κοκτέιλ, τσίπουρα και ποικιλία

Παρέα, γέλια επιστροφή μετά τη 01:00

Ηλιοβασίλεμα και ηρεμία

Τόσο παραστατικά απεικονίζεται η ουσία του καλοκαιριού, η έννοια της ανεμελιάς, της ξεγνοιασιάς, της απόλυτης ηρεμίας και ευτυχίας αν θες. Η περίοδος της ''αποσύνδεσης'' κρύβεται σε αυτές  τις όμορφες στιγμές σε ενα νησί στο οποίο τριγυρνάς όλη τη μέρα με το μαγιό σου, το καπέλο σου κι ένα βιβλίο στο χέρι, χωρίς να σε απασχολεί τίποτα και κανένας. Απολαμβάνεις με την παρέα σου τον ήλιο και τη θάλασσα κάνοντας water sports και δοκιμάζοντας τσίπουρο - μεζέδες σε γραφικά ταβερνάκια, εκεί που σκάει το κύμα. Τα απογεύματα χαλαρώνεις στο μπαλκόνι τρώγοντας τη φρούτο σαλάτα σου, παίζοντας επιτραπέζια και σχεδιάζοντας τι θα κάνεις το βράδυ. Πρόκειται για το διάστημα που τα μαλλιά σου μυρίζουν θάλασσα αλλά δεν σε απασχολεί γιατί οι διακοπές θέλουν απλότητα και ξέρεις πολύ καλά πως με το καφτάνι και τα σανδάλια σου, χωρίς πολλά πολλά, θα περπατήσεις άνετη στα σοκάκια, θα εξερευνήσετε με την παρέα σου το νησί, θα πιείτε τις μπύρες σας στην παραλία, θα τύχει να δείτε θερινό σινεμά, θα απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και θα συνεχίσετε για κοκτέιλ μέχρι πρωίας. 


     Όλοι αυτοί οι λόγοι λοιπόν, είναι που κατατάσσουν πρώτο το καλοκαίρι στις καρδιές μας, και το κάνουν τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό αντιλαμβάνοντας πως τόσο μικρές στιγμές δημιουργούν τόσο μεγάλα χαμόγελα. 

Διαβάστε  περισσότερα άρθρα της Μαρίας στον παρακάτω σύνδεσμο ''ΕΔΩ'' 

Γκιόκα Μαρία

Σχόλια