Λιγο κρασι, λιγη θαλασσα και το αγορι μου




Το καλοκαίρι καλά κρατά και παρασύρει μαζί του όλες τις υπέροχες εμπειρίες που συλλέγουμε αυτήν την εποχή του χρόνου. Κυρίως ο Αύγουστος έχει συνδεθεί με τις καλοκαιρινές διακοπές, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων προτιμάει να ταξιδέψει τότε.Τι ζητάμε άραγε από αυτό το καλοκαίρι; Σίγουρα όχι πολλά, μιας και οι καιροί έχουν αλλάξει, τα budget όλων μας έχουν μειωθεί και οι οικονομικοί προορισμοί σίγουρα είναι ο στόχος κάθε ζευγαριού. 

Λίγες είναι οι απαιτήσεις και ακόμα λιγότεροι οι πιθανοί προορισμοί. Το μόνο που ζητάμε...Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τ'αγόρι μας. Αν με ρωτούσες αν αυτό θα με έκανε ευτυχισμένη, θα έλεγα ναι. Η ευτυχία ως γνωστόν είναι κρυμμένη στα μικρά πράγματα. Αγάπη να υπάρχει και όλα τα άλλα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά.


Το καλοκαίρι αξίζει για μια βουτιά σε μια ερημική παραλία, για μια παγωμένη μπύρα σε μια ταβέρνα που το κύμα "σκάει" δίπλα στα πόδια σου, για μια βόλτα κάτω από το φως του φεγγαριού με μόνη συντροφιά έναν άνθρωπο που να σου κρατάει σφιχτά το χέρι. Σφιχτά όχι από άποψη δύναμης, αλλά από άποψη σιγουριάς και αφοσίωσης.



Σχετική εικόνα


Ίσως τα καλοκαίρια μας να είναι ένας "φορτιστής" που μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τον επερχόμενο χειμώνα. Ίσως ,πάλι να είναι ένας τρόπος απόδρασης από έγνοιες και προβλήματα. Ίσως όμως να είναι και η ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τον τίτλο του άρθρου...Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου. Να πάρουμε εκείνο το παλιό κρασί, μια ψάθα, την καλύτερή μας διάθεση και να τρέξουμε στην πιο κοντινή παραλία.

Και μην ξεχνάτε,φορτίστε τις μπαταρίες σας με τον καλύτερο τρόπο και σίγουρα την καλύτερη συντροφιά. Και όταν ακουστεί ο ήχος των ποτηριών στο "εις υγείαν" θα πετύχετε την λύτρωση που περιμένατε.


Της Όλγας Στράντζαλη


"Καλοκαιρινά Σ'αγαπώ στην αμμουδιά"






Σχόλια