Τι ρολο παιζουν οι ατελειες στην ζωη μας ..της ΟΛΓΑΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ

Τελειότητα είναι να συνειδητοποιείς τις ατέλειές σου

Πολλές φορές βρέθηκες να αναρωτιέσαι, τι κάνεις λάθος, για ποιον λόγο είναι δυσαρεστημένοι οι άλλοι μαζί σου και για ποιον λόγο είσαι δυστυχισμένος. Σκέφτεσαι ότι ίσως τα ελαττώματά σου είναι περισσότερα από τα προτερήματά σου και άπειρες φορές προσπάθησες να τα βάλεις σε μια ζυγαριά καταλήγοντας πάντα στο γνωστό αποτέλεσμα! 

Τι ρόλο παίζουν οι ατέλειες στην ζωή μας και κατά πόσο πρέπει να μας διαμορφώνουν;
Από μικρό παιδί  «έπρεπε» να ακολουθείς κάποιους κανόνες, να μην καμπουριάζεις όταν γράφεις, να μην γράφεις με το αριστερό χέρι (άσχετα αν οι γονείς μου ήταν ανεκτικοί και έχω αυτό το προνόμιο),να σέβεσαι τους μεγαλυτέρους σου ασχέτως από το πώς αυτοί σου συμπεριφέρονται και να είσαι υπάκουος. Περνάμε και στο θέμα της σωματικής διάπλασης και του χαρακτήρα. Άκουγες από μικρό παιδί πως δεν πρέπει να είσαι χοντρός, πρέπει να αγαπάς τη γυμναστική ,να τρως σωστά και πάνω και πέρα από όλα να μην κοροϊδεύεις όσους για τον έναν ή τον άλλο λόγο βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση.

Μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον που κάθε άνθρωπος είχε μια ταμπέλα. Είτε ήταν χοντρός, ψηλός, λεπτός, κοντός ή οτιδήποτε άλλο. Από την ταμπέλα αυτή ,διάφανη και μεγάλη ,κρεμασμένη πάντα πάνω στον καθένα μας  δινόταν το έναυσμα στον καθένα να μας σχολιάσει .

Εσύ, που πέρασες από όλα αυτά τα στάδια ως παιδί και έπειτα ως έφηβος , αναλογίστηκες ποτέ πόσο σε διαμόρφωσαν όλα αυτά τα όρια που σου έθεσαν κάποτε και κατά πόσο σε έκαναν να τα ενστερνιστείς ή να τα απορρίψεις; Αν τα έχεις ενστερνιστεί είναι ό, τι χειρότερο θα μπορούσες να κάνεις ποτέ στον εαυτό σου. Κι αν σήμερα που είσαι μεγάλος και ώριμος πια εκτιμήσεις αυτά που σου έχουν συμβεί, κάθισε να σκεφτείς αν άξιζε ποτέ όλα αυτά να σε διαμορφώσουν.

Εν τέλει, κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός ! Γι’ αυτό κάνε τέλεια την κάθε σου ατέλεια και προσπάθησε να την διαμορφώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να καταλήξει να αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά σου στοιχεία. Και μην ξεχνάς ποτέ, πως ο κατάλληλος άνθρωπος για σένα θα είναι αυτός που θα ερωτευθεί τις ατέλειές σου. Γιατί αν κάποιος αγαπά μια από τις χειρότερες εκδοχές του εαυτού σου , φαντάσου πως θα αντιδρά με τις καλύτερες.

Της Όλγας  Στράντζαλη

Δείτε επίσης:  Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ


Σχόλια