Οι θησαυροι της ελληνικης εξοχης σε ενα πιατο

Photographer: Chris Michailidis

Τηγανίτα αυγά με φρέσκια σαλάτα & βινεγκρετ...by Chris 

Υλικά: 
  • 2 αυγά 
  • λίγο λάδι 
  • σαλάτα της αρέσκειας σας 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • βαλσαμικό με μουστάρδα 


Υλικά για βινεγκρετ: 

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 75 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml  σπορέλαιο
Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και αμέσως τα αυγά ( δεν περιμένουμε να ζεσταθεί το λάδι). Σε 2-3 λεπτά είναι έτοιμα. 

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός ή ανακινήστε τα σ' ένα σέικερ. Καθώς ανακατεύουμε ρίχνουμε πολύ σιγά το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το σπορέλαιο . Ρίχνοντας σιγά σιγά το λάδι ομογενοποιείται το μείγμα μας. Άμα το μείγμα μας πήξει πολύ το αραιώνουμε με λίγο νερό.

Δείτε επίσης: ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Σχόλια