Καθαρα δευτερα ειδαμε, καμια ασπρη μερα θα δουμε ?

Καθαρά δευτέρα είδαμε, καμιά άσπρη μέρα θα δούμε ? 

      Το έθιμο του χαρταετού προέρχεται από τον ιδιαίτερα πλούσιο πολιτισμό της Κίνας. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση της, το πέταγμα του χαρταετού έδιωχνε μακριά τα κακά πνεύματα. Μακάρι να ίσχυε και αυτό στην χώρα μας. Να μπορούσαμε να διώξουμε όλα τα ''κακά'' πνεύματα που έχουν απλώσει την σκιά τους πάνω από την χώρα μας. Δυστυχώς αυτό δεν είναι τόσο απλό ούτε εύκολο. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας, να δουλεύομαι, να παράγουμε και να επενδύουμε τα κέρδη στην δουλεία μας και όχι σε ταξίδια και ακριβά ρούχα και αμάξια. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να φτιάξουμε ένα λειτουργικός ΚΡΑΤΟΣ , κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας. Είναι κάτι που δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο, δεν υπάρχει δεν γίνετε, όλα γίνονται και πρέπει να γίνουν σήμερα! 

      Πλέον ότι έχει αξία για εμάς, έχει διπλή αξία για την εφορία. Πριν προλάβουμε να πούμε δόξα το θεό που έχουμε κάτι στην ζωή μας, είτε αυτό είναι μια στέγη ή ένα παιδί, έρχεται η εφορία και επιβάλει φόρο. Ποιος είναι ο σκοπός των φόρων όμως; Σε μια λογική χώρα ο φόρος επιβάλετε για να μπορεί το κράτος να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες του. Δυστυχώς στην χώρα μας όλα φορολογούνται, χωρίς να έχουμε κοινωνικές υπηρεσίες που κάνουν την ζωή μας ευκολότερη. 

      Ο χαρταετός ευτυχώς είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που δεν φορολογείτε στην χώρα μας. Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν αυτήν την μέρα, αδράξτε την ευκαιρία και κάντε μια εξόρμηση στην εξοχή μαζί με τους φίλους ή την οικογένεια σας και απολαύστε την μέρα. Αφήστε για λίγο όλα τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις σας στο σπίτι και χαλαρώστε παρέα με τους ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε. 

Σχόλια