H παραφροσύνη των μπλε και των πράσινων φοιτητών

Το γκρίζο χρώμα των Ελληνικών Ιδρυμάτων 

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο όλα τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μασκαρεύονται στα χρώματα του μπλε ,του πράσινου και του κόκκινου , υπονομεύοντας τον ουσιαστικό ρόλο των ιδρυμάτων. Είναι οι περίοδος των φοιτητικών εκλογών. Οι φοιτητές χωρίζονται σε παρατάξεις, ξεχνούν ότι ανήκουν στην ίδια πλευρά και αρχίζουν το κυνήγι των ψηφοφόρων.  

Δεν είναι κακό οι φοιτητές να δημιουργούν φοιτητικές ομάδες μέσα από τις οποίες παίρνουν μέρος στα φοιτητικά δρώμενα, αλλά είναι πολύ δυσαρεστώ να υπάρχουν κομματικές παρατάξεις. Δυστυχώς οι κομματικές παρατάξεις είναι η δυσάρεστη πραγματικότητα που υπάρχει στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια . Γεμίζουν τους χώρους των Ιδρυμάτων με άφησες χωρίς μέτρο & κανένα σεβασμό στο χώρο. Αντί να προσπαθούν όλοι μαζί για το καλύτερο και να στηρίζουν τα δρώμενα των ιδρυμάτων, η μια παράταξη δεν συμμετέχει ποτέ σ' αυτά που οργανώνει η άλλη. Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες ακόμα λόγους που λειτουργούν αρνητικά, αλλά νομίζω ότι όλοι οι φοιτητές τους  γνωρίζουμε. Βέβαια όλα τα πράγματα έχουν δυο πλευρές. Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχουν άτομα μέσα στις παρατάξεις που προσφέρουν και βοηθούν τους φοιτητές .., όμως αυτός είναι ο κανόνας ή η εξαίρεση ?

Μακάρι να δοθεί ένα τέλος στις χρωματικές παρατάξεις των ελληνικών ιδρυμάτων & να αναδειχθούν νέες φοιτητικές ομάδες που ο στόχος τους θα είναι καθαρά εκπαιδευτικός.


Του Μιχαηλίδη Χρήστου

Δείτε επίσης: Πόσο εύκολο είναι να χαίρεσαι με την χαρά του άλλου ; 

Σχόλια