Λαχταριστός γαύρος με τραγανές πατάτες

Η ελληνική κουζίνα που αγαπάμε 

Υλικά : 

γαύρος
πατάτες 
αλάτι 
ρίγανη 
πάπρικα 
σπορέλαιο 
αλεύρι 

Εκτέλεση: 

Για τα ψάρια

Αφού τα αλατίσετε τοποθετήστε τα σε μια σακούλα με λίγο αλεύρι ( μέχρι να σκεπαστούν ).
Στην συνέχεια κλείστε καλά την σακούλα και ανακινήστε την δυο τρις φορές για να αλευρωθούν καλά τα ψάρια. Βάλτε το τηγάνι στην φωτιά ,προσθέστε το λάδι και περιμένετε να ζεσταθεί καλά. Αφού ζεσταθεί καλά ρίξτε σιγά σιγά μέσα τα ψάρια. Αφείστε τα 2 λεπτά και γυρίστε τα από την άλλη. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές αφαιρέστε τα από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι. 

Για τις πατάτες

Αφού τις πλύνετε καλά ψηλό κόψτε τις. Αφείστε της για λίγα λεπτά σε ένα μπολάκι με νερό. Στην συνέχεια αφού της στραγγίξετε πάρα πολύ καλά , πάρτε απορροφητικό χαρτί και σκουπίστε λίγο τις πατάτες για να απομακρύνετε όσο περισσότερο μπορείτε το νερό. Αφού  τα κάνετε όλα αυτά & τις αλατίσετε καλά .., είστε έτοιμη να ρίξετε στο τηγάνι , στο οποίο το λάδι είναι αρκετά ζεστό. Όταν είναι έτοιμες βάλτε της σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί , προσθέστε λίγο αλάτι, ρίγανη και πάπρικα & είστε έτοιμη να τις απολαύσετε. 


Καλή όρεξη !!!

Σχόλια