Η ομελέτα της Μεσογείου

Εύκολο - γρήγορο - νόστιμο - οικονομικό  

Υλικά: 


Αυγά (2-3)
Πιπεριές 
Κρεμμύδι
Ψιλοκομμένο ντοματάκι (κονσέρβα)  
Λάδι 
Ρίγανη 
Αλάτι 
Θυμάρι 
Μαϊντανό 


Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά ,χωρίς όμως να ομογενοποιηθούν τελείως , καθώς θέλουμε να είναι χωριστά το ασπράδι από τον κρόκο (όσο γίνετε). Έπειτα προσθέστε στο μείγμα μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Εν το μεταξύ ψιλοκόψτε τις πιπεριές ,το κρεμμύδι & ανάψτε την κουζίνα στο δυνατό. Αφού τοποθετήσετε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, περιμένετε να κάψει καλά . Στην συνέχεια ρίξτε το μείγμα με τα αυγά ,προσπαθώντας να απλωθεί σε όλο το τηγάνι, σαν μια τηγανίτα. 

Περιμένετε 1 λεπτό να στερεοποιηθεί το αυγό. Έπειτα ρίξτε από την μια πλευρά το ντοματάκι & τα υπόλοιπα υλικά. Περιμένετε άλλα 2 λεπτά ,μέχρι να μαραθεί η πιπεριά. Σ' αυτό το σημείο προσπαθήστε προσεχτικά να την διπλώσετε . Αφήστε την λίγα δευτερόλεπτα ακόμα στο τηγάνι. Μην προσπαθήσετε να την βάλετε στο πιάτο με κουτάλα, γιατί είναι πιθανόν να σας διαλυθεί. Απλά γυρίστε το τηγάνι και σπρώξτε την με ένα κουτάλι προς το πιάτο. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, γιατί είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και λαχταριστό! 

Προσοχή : 

Αφού ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι μην προσπαθήσετε να τα ανακατέψετε, γιατί θα χαλάσετε το σχήμα της τηγανίτας. 

Να ελέγχεται από το πλάι μην έχει κοκκινίσει από κάτω περισσότερο από όσο πρέπει, εν ο λίγης μην αρχίσει να καίγεται. 

Η ομελέτα της Μεσογείου 


Συμβουλές:

Μην βάλετε καθόλου λάδι στο τηγάνι !

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο περισσότερο λάδι στο μείγμα με τα αυγά , αλλά νομίζω είναι περιττό. 

Δοκιμάστε να βάλετε από πάνω λίγο μουστάρδα.

Καλή όρεξη !!!