Εμείς είμαστε πρόβατα ή μήπως αυτοί είναι λύκοι ;


Οι κατευθυνόμενοι και άβουλοι ψηφοφόροι

Τα πρόβατα είναι πολλά. Ο βοσκός είναι ένας. Αυτός ο ένας είναι που χαράζει το δρόμο, που καθοδηγεί τα πρόβατα, που είναι υπεύθυνος να τα προστατεύει, να τα φροντίζει και να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ευημερία τους. Αν ο βοσκός είναι αληθινός ηγέτης ,που ενδιαφέρετε για τα πρόβατα, τότε όλα βαίνουν καλός. Αν όμως είναι διεφθαρμένος & φιλάργυρος, τότε τα πρόβατα κινδυνεύουν, όχι μόνο να χάσουν το μέλλον που ονειρεύονται, αλλά να χάσουν και την ουσιαστική δημοκρατία τους. Πιο συγκεκριμένα αν ο βοσκός αναγκάσει ,έστω και έμμεσα, τα πρόβατα να επιλέγουν τον ίδιο βοσκό να τα καθοδηγεί, τότε η δημοκρατία έχει πληγεί , καθώς τα πρόβατα δεν αποφασίζουν ελεύθερα.

Πως μπορεί ο βοσκός να καθοδηγήσει τα πρόβατα ; Όταν κάποιος έχει την εξουσία & την οικονομική δύναμη ,τότε μπορεί να επιστρατεύσει μια σειρά από μέτρα για να μετατρέψει τα πρόβατα σε πειθήνια όργανα του. Το ισχυρότερο από αυτά είναι τα Μ.Μ.Ε. , καθώς μέσο της καθοδηγημένης πληροφόρησης είναι πολύ εύκολο να επηρεαστεί ο λαός, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Ένα άλλο μέσο είναι ο φόβος. Αν ο βοσκός τους απειλήσει ότι θα χάσουν ότι έχουν , τότε θα υπακούσουν στις προσταγές του βοσκού. 

Αν τα πρόβατα αντιληφθούν την κατάσταση και επαναστατήσουν, τότε έχουν την δύναμη να ανατρέψουν την κατάσταση τους και να συνετίσουν το βοσκό! Το λιβάδι είναι μεγάλο και έχει χώρο για όλους. Αν κάποιος θέλει όλο το λιβάδι για τον εαυτό του , τα πρόβατα πρέπει να επεμβαίνουν άμεσα και να τον συνετίζουν ,χωρίς καμιά δικαιολογία. 

Του Χρήστου Μιχαηλίδη

Δείτε επίσης: Το μέλλον είναι ακριβό ή το σήμερα πολύ φθηνό ?