Είστε σίγουροι πως ξέρετε που οδηγεί κάθε πόρτα ?

Grexit or Exit - Yes or No 

Τα ερωτήματα πολλά, οι απαντήσεις όμως είναι μόνο δύο , ναι ή όχι. Εύκολο να απαντήσεις στο αν θες σκληρά μέτρα ή όχι. Όμως ποιος μπορεί να σε βεβαιώσει τι θα ακολουθήσει μετά ?

Αν το ερώτημα αναφέρετε μόνο στα μέτρα, τότε ίσως αξίζει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή , μπορεί να μην ξέρουμε το αποτέλεσμα ,όμως θα έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για το μέλλον μας .

Αν όμως πίσω από το ερώτημα της συμφωνίας υποκρύπτεται το ερώτημα '' ευρό ή δραχμή '' ,τότε τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Οι πλειοψηφία του ελληνικού λαού στήριξε το Σύριζα με την προϋπόθεση ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση μας στην Ε.Ε. Υπό αυτήν την προϋπόθεση λοιπόν η επιλογή του ''όχι'' φαντάζει μάλλον παράλογη, καθώς η θέση μας στην καρδιά της Ε.Ε. είναι πολύ σημαντική. 

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων ετών να καθορίσουν το μέλλον μας. Η Ε.Ε. δεν έχει μόνο σκληρή πλευρά & προβλήματα. Μας έχει δώσει χρήματα για την ανάπτυξη της χώρας μας. Έχουμε φτιάξει δρόμους ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα μας, εκπαιδευτικά ιδρύματα στην περιφέρεια & πολλά άλλα.

Ανάλογα με το ερώτημα λοιπόν καθορίζετε και η απάντηση. Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν θέτει δίλημμα για το ευρό ή την δραχμή. Από την άλλη το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και οι άλλες χώρες θεωρούν πως είναι ένα ξεκάθαρο ερώτημα για το ευρό ή την δραχμή. 

Μακάρι να μπορούσαμε να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση και να πιστέψουμε ότι το ερώτημα περιορίζετε μόνο στην συγκεκριμένη συμφωνία. Μέχρι σήμερα όμως η κυβέρνηση έκανε όλα όσα έχει πει ;  Ή μήπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν εξαρχής τα χαρτιά τους ανοιχτά ; Γιατί λοιπόν να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση ; 

Ας ελπίσουμε η κυβέρνηση να μας βγάλει από αυτά τα διλήμματα & να μας φέρει μια βιώσιμη συμφωνία στην οποία μπορούμε να οικοδομήσουμε το μέλλον μας.