Ξεκίνησε η κατασκευή του υπερηχητικού τρένου


Η τεχνολογία τρέχει με ταχύτητα φωτός ..

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και οραματιστής Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του Hyperloop, ενός υπερηχητικού τρένου που υπόσχεται να καλύπτει αποστάσεις εκατοντάδων χλμ. σε λίγα λεπτά.

Το Hyperloop είναι ένα τρένο που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια όχι πάνω σε ράγες στο έδαφος αλλά στο εσωτερικό αγωγών μέσα σε κενό αέρος. Το τρένο αυτό θα αποτελείται από βαγόνια (κάψουλες) που θα έχουν χωρητικότητα 4-6 ατόμων.

 Σύμφωνα με τον Μασκ, η αίσθηση που θα έχουν οι επιβάτες θα προσομοιάζει εκείνη που έχουν οι επιβάτες αεροσκαφών και όχι με εκείνη που έχουν οι επιβάτες στα τρενάκια ταχύτητας των λούνα παρκ, όπως θεωρούσαν κάποιοι. 

Το αρχικό σχέδιο του Μασκ είναι το Hyperloop να συνδέσει το Λος Αντζελες με το Σαν Φρανσίσκο που βρίσκονται σε απόσταση 610 χλμ.

Το Hyperloop θα κινείται με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 1200 χλμ/ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα συνδέει τις δύο μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ σε περίπου 30 λεπτά. 

Σύμφωνα με την εταιρία οι επιβάτες δεν θα περιμένουν σχεδόν καθόλου στους σταθμούς επιβίβασης αφού τα βαγόνια θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινούν για τον προορισμό τους κάθε 30 δευτερόλεπτα.

Ο οραματιστής αυτής της ιδέας, Μασκ, πιστεύει ότι μέσα στο 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δοκιμαστικού αγωγού και αν υπάρξει συμμετοχή και συνεργασία πολλών φορέων υπολογίζει ότι το Hyperloop θα μπορεί να ξεκινήσει τα υπερηχητικά ταξίδια του σε περίπου μια δεκαετία.



Συνοψίζοντας λοιπόν πρέπει να επισημάνουμε ότι άνθρωποι σαν τον Μασκ, που οραματίζονται ένα μέλλον που θα αξιοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε της φυσικές & ανεξάντλητες πηγές ενέργεια , που είναι φιλικές προς το περιβάλλον & το μέλλον μας , πρέπει να είναι αυτοί που θα χαράξουν την πορεία μας στον χρόνο.

 Σε μια εποχή που το πετρέλαιο σιγά σιγά αρχίζει να εξαντλείτε , η λύση δεν είναι να αναζητήσουμε τα κοιτάσματα πετρελαίου & φυσικού αερίου που υπάρχουν στον βόρειο πόλο ή σε άλλα σημεία του πλανήτη μας. Αντίθετα πρέπει να αξιοποιήσουμε τον αέρα, την ηλιακή ενέργεια & όλα όσα μας προσφέρει η φύση.