Η κατάργηση του νόμου περί διαγραφής των ''αιώνιων'' φοιτητών διχάζει την κοινωνία.


Σύμφωνα με αυτούς που υποστηρίζουν την κατάργηση του νόμου, οι ΄΄αιώνιοι΄΄ φοιτητές δεν αποτελούν βάρος σε κανέναν , καθώς δεν δικαιούνται κανένα φοιτητικό προνόμιο , όπως συγγράμματα ή στεγαστικό επίδομα. 

Το επιχείρημα αυτό είναι ιδιαίτερα ασταθές , καθώς επιβαρύνουν οικονομικά το κράτος ,δηλαδή όλους εμάς. Πως το επιβαρύνουν ; Το χρηματικό ποσό που δίνει το κράτος σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι ανάλογο του αριθμού των φοιτητών που διαθέτει. Συνεπώς οι ''αιώνιοι'' φοιτητές ανεβάζουν το χρηματικό ποσό που πρέπει να καταβάλει το κράτος σε κάθε σχολή. 

Δεν είναι παράλογο να ανατροφοδοτείται η κατάσταση αυτή , να αυξάνετε συνεχώς ο αριθμός των αιώνιων φοιτητών ; Αν για κάποιο σοβαρό λόγο ένας φοιτητής δεν μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα & να συμμετέχει στις εξεταστικές για ένα διάστημα, υπάρχει η δυνατότητα αναστολής της φοίτησης. 

Οι αιώνιοι φοιτητές είναι όλοι αυτοί που απλά γουστάρουν την φοιτητική ζωή & δεν τους ενδιαφέρει η σχολή στην οποία σπουδάζουν. Βέβαια μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Με την διαγραφή των φοιτητών θα προκύψει ένας μεγάλος αριθμός ανειδίκευτων νέων. Όμως πολύ από αυτούς ίσως ξεκινήσουν κάτι που τους ενδιαφέρει πραγματικά & για το οποίο είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν όσο χρόνο χρειάζεται . 

Επίσης με τον νόμο αυτό ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών που κινδύνευαν με διαγραφή αναγκάστηκαν να πιεστούν λίγο παραπάνω και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Ακόμα ένα πρόβλημα που δημιουργείτε με τους ''αιώνιους'' φοιτητές είναι το χαώδες κλίμα που δημιουργείτε στα αμφιθέατρα εν ώρα διδασκαλίας . Βέβαια αυτό δεν γίνετε συχνά καθώς σπάνια παρακολουθούν τα μαθήματα .

Συνοψίζοντας λοιπόν βλέπουμε ότι ο εν λόγο νόμος είναι απαραίτητος ! Τα επιχειρήματα που ανέφερα παραπάνω είναι ένα μικρό μέρος , καθώς είναι πολύ περισσότερα ,όπως για παράδειγμα το πώς επιβαρύνουν τις οικογένειες τους οι αιώνιοι φοιτητές. Παρόλα αυτά η νέα κυβέρνηση επιθυμεί να καταργήσει το νόμο. Ελπίζω πως θα αναθεωρήσει !

Στο παρακάτω σύνδεσμό μπορείτε να ψηφίσετε υπέρ ή κατά της αλλαγής του νόμου στο γκάλοπ που πραγματοποιεί η ιστοσελίδα ''neolaia.gr''  http://polarb.com/polls/212945.''