«Δεν μπορώ να ψηφίσω», λένε οι Έλληνες του εξωτερικού στα social media


Με το hashtag #icannotvote επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, στους οποίους δεν δόθηκε η δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Μερικά από τα πιο σημαντικά δημοσιεύματα στο twitter : 

«Μια υπενθύμιση ότι σε εμάς που ζούμε στο εξωτερικό και ακόμη φορολογούμαστε στην Ελλάδα, ΔΕΝ μας επιτρέπεται η επιστολική ψήφος»

«το ελληνικό κράτος δεν παρέχει στους πολίτες του τη δυνατότητα να ψηφίσουν από το εξωτερικό»

«Η περιορισμένη μας πρόσβαση στην εκλογική διαδικασία αποτελεί μορφή διάκρισης, ιδιαίτερα ντροπιαστικής αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας»

Αυτή λοιπόν είναι η άποψη των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό . Όμως αξίζει να δούμε & μια διαφορετική άποψη , η οποία δεν αποδέχεται το αίτημα αυτών των ανθρώπων. Σύμφωνα με την άποψη αυτή δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες οι οποία ζουν στην Ελλάδα, καθώς η δική τους ζωή κρίνετε άμεσα. Οι Έλληνες εξωτερικού χωρίζονται σε δύο κατηγορίες , σε αυτούς που επέλεξαν να ζήσουν στο εξωτερικό & σε αυτούς που αναγκάστηκαν λόγο της ανεργίας. Έτσι λοιπόν τίθεται το ερώτημα γιατί να έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες που επέλεξαν να ζήσουν στο εξωτερικό ;

Κατά την γνώμη μου είναι ωφελιμότερο να αποφασίζουν οι Έλληνες που ζουν εντός της Ελλάδας , καθώς είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας & το δικό τους μέλλον κρίνετε άμεσα. 
Ο καθένας λοιπόν ας σχηματίσει την δική του γνώμη.