Ανεβαίνει στην σκηνή ο σπαρακτικός θεατρικός μονόλογος «Τζόρνταν»


Η δολοφονία ενός βρέφους από τη μητέρα του..

Στο θεατρικό σανίδι ανεβαίνει ο «Τζόρνταν», ένας σπαρακτικός θεατρικός μονόλογος ,βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας φυλακισμένης γυναίκας που σκότωσε το ίδιο της το παιδί ,όντας ακόμα βρέφος, με τα χέρια της, γιατί το αγαπούσε.

Η εν λόγο υπόθεση της δολοφονίας ενός βρέφους από τη μητέρα του, είχε συνταράξει την κοινή γνώμη της Μ. Βρετανίας, κατά τη δεκαετία του ’80.

Η συγκεκριμένη παράσταση είναι σίγουρα μία από αυτές που όχι μόνο σου κόβουν την ανάσα , αλλά σε συγκλονίζουν , σε κάνουν να ανατριχιάσεις , να οργιστείς , να διακρίσεις, αλλά και να συμπονέσεις την πρωταγωνίστρια.

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά την υπόθεση :
Η Σίρλεϊ, που μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια, μ’ έναν πατέρα που κακοποιούσε τη μητέρα της, βρίσκει τον έρωτα -και μαζί μια δίοδο διαφυγής- στο πρόσωπο ενός μηχανόβιου εραστή. Η Σίρλεϊ μένει έγκυος κι αυτός δεν αργεί να γίνει βίαιος, χτυπώντας την, εξευτελίζοντάς την και φέρνοντας ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι άλλες γυναίκες για να του προσφέρουν ηδονή μπρος στα μάτια της. Όταν γεννήσει, αποφασίζει να φύγει από κοντά του, όμως η Πρόνοια κι ο πρώην εραστής της, εκτιμώντας πως είναι ηθικά επιλήψιμη και ανίκανη να μεγαλώσει τον 13 μηνών Τζόρνταν, προσπαθούν να τη χωρίσουν από το παιδί της. Μπροστά στο αδιέξοδο και στην πεποίθησή της πως δε μπορεί να ζήσει χωρίς τον Τζόρνταν κι ούτε ο Τζόρνταν χωρίς εκείνη, η Σίρλεϊ στραγγαλίζει το μωρό της, σε μια προσπάθεια να το λυτρώσει απ’ την ίδια του τη δυστυχία, και κάνει μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας...