Στο θέατρο Badminton η "Άννα Καρένινα" του Τολστόι


To δημοφιλέστερο μυθιστόρημα της σύγχρονης ρωσικής κουλτούρας..


Το Θέατρο Badminton υποδέχεται το ιστορικό θέατρο της Ρωσίας Vakhtangov. Από τις 16 ως τις 18 Ιανουαρίου, ο θίασος του Βακτάνγκοφ παρουσιάζει στη σκηνή του Badmintonτο αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι, την Άννα Καρένινα, σε σκηνοθεσία ενός νέου ταλέντου του ευρωπαϊκού θεάτρου, της Angelica Cholinais.
Ο Τολστόι περιγράφει το πώς το πάθος ενός ανθρώπου μπορεί να τον οδηγήσει στο προσωπικό δράμα και την καταστροφή, ενώ αναλύει ψυχολογικά τους ανθρώπινους χαρακτήρες.

Πιο συγκεκριμένα :
Σε μια αριστοκρατική κοινωνία, η ηρωίδα του μυθιστορήματος  Άννα Καρένινα, μια νέα & πολύ όμορφη γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, ζει σε μια καταπιεστική γι' αυτήν οικογένεια μαζί με τον σύζυγό της και τον μικρό γιο της.
Μέσα σε λίγα λεπτά όμως η ζωή της ανατρέπεται όταν γνωρίζει τον κόμη Βρόνσκι, που είναι νέος, όμορφος, πλούσιος και κοσμικός. Η αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στο σύζυγο και η αγάπη για το παιδί της δεν δείχνουν να είναι αρκετά ώστε να την αποτρέψουν από τον έρωτα που αρχίζει να νιώθει για τον Βρόνσκι. Ο τελευταίος νιώθει τα ίδια συναισθήματα για την Άννα.

Ο έρωτας αυτός όμως δεν θα αργήσει να κατακριθεί από το αριστοκρατικό τους περιβάλλον και ο σύζυγος της Άννας θέλοντας να αποφύγει ένα κοινωνικό σκάνδαλο, αντιμετωπίζει την κατάσταση με ηρεμία και ψυχραιμία, όμως αρνείται να της δώσει διαζύγιο, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρει να κρατήσει κοντά τη σύζυγό του και μαζί της την αξιοπρέπειά του.
Η Άννα δεν μπορεί να χαρεί τον έρωτά της με τον Βρόνσκι, γιατί τη βασανίζουν οι τύψεις απέναντι στην οικογένειά της. Τα πράγματα δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο από τη στιγμή που μένει έγκυος και αποκτάει ένα κοριτσάκι από τον Βρόνσκι. Ο σύζυγός της δέχεται να κρατήσει το παιδί και να του δώσει μια θέση στην οικογένειά του, όμως η Άννα είναι αδύνατον πια να μείνει μαζί του.

Εγκαταλείπει τον γιο της κοντά του και φεύγει με τον εραστή της και τη νεογέννητη κόρη τους για την Ευρώπη, όπου ζουν μαζί μερικές μέρες ευτυχίας. Με την επιστροφή τους όμως, αντιμετωπίζουν και πάλι την επίμονη άρνηση του Καρένιν να της δώσει διαζύγιο. Πλέον η Άννα είναι ανίκανη να χαρεί οτιδήποτε. Η κοινωνική κατακραυγή και η αβέβαιη θέση της τη ρίχνουν σε βαθιά μελαγχολία, που γίνεται μεγαλύτερη από την υποψία ότι ο Βρόνσκι δεν της είναι πια πιστός.
Προσωρινά βρίσκει καταφύγιο και παρηγοριά στην απατηλή ηρεμία που της χαρίζει η μορφίνη, αλλά πολύ σύντομα ανακαλύπτει ότι έχει βρεθεί σ' ένα τραγικό αδιέξοδο. Δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση γι αυτήν από το θάνατο, κι έτσι η Άννα Καρένινα δίνει τέλος στη ζωή της πέφτοντας στις ρόδες ενός τρένου.

Τιμές Εισιτηρίων: Α Ζώνη: 45€ - Β Ζώνη: 35€ - Γ Ζώνη: 25€ - Δ Ζώνη: 15€ - Φοιτητικό Δ Ζώνη: 10€
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Άννα Καρένινα - Θέατρο Badminton
Άλσος Στρατού, 15773 Γουδή - τηλ. 210 8840600 - www.abcd.gr
Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στις 20:30 - Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 20:30 - Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 19:00

Σχόλια