Η ζωή της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ


Η Αμάλ Κλούνεϊ (Αλαμουντίν) γεννήθηκε στον Λίβανο το 1978. Εχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης & ειδικεύετε στις υποθέσεις διεθνούς δικαίου, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις απελάσεις και στις υποθέσεις που αφορούν εθνοτικά εγκλήματα.
Το βιογραφικό της βέβαια δεν σταματάει εδώ. καθώς προσφέρει παροχή νομικών συμβουλών σε κυβερνήσεις για θέματα διεθνούς δικαίου, ενώ είναι μέλος επιτροπών του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Συμβούλων στη Συρία.

Η 36χρονη μεγαλοδικηγόρος έγινε γνωστή διεθνώς για την συμμετοχή της στην υπεράσπιση του Τζούλιαν Ασάνζ και της Γιούλια Τιμοσένκο, ενώ ήταν βοηθός του δικαστή Πάτρικ Ρόμπινσον που ανέλαβε τη δίκη με κατηγορούμενο τον Μιλόσεβιτς.
Ίσως τα παραπάνω ονόματα να μην σας θυμίζουν τίποτα & έτσι να μην αντιλαμβάνεστε γιατί οι υποθέσεις αυτές της χάρισαν τόσο μεγάλη δημοσιότητα.
  1. Ο Τζούλιαν Ασάνζ λοιπόν είναι ο Αυστραλός ακτιβιστής & αρχισυντάκτης του WikiLeaks, στο οποίο δημοσίευε κλεμμένα κρατικά περιουσιακά στοιχεία διπλωματικά εγγράφα, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας πολλά κρατικά σκάνδαλα.
  2. Η  Γιούλια Τιμοσένκο  ήταν Ουκρανή πολιτικός και Πρωθυπουργός της Ουκρανίας ως τις 11 Μαρτίου 2010. Μετά την ήττα της, ασκήθηκε κατά της δίωξη για κακοδιαχείρηση & κατάχρηση της εξουσίας της την περίοδο της θητείας της. Καταδικάστηκε τελικά σε ποινή 7ετούς φυλάκισης και 3ετούς στέρησης των πολιτικών της δικαιωμάτων. Η ίδια υπέβαλε στις 10 Αυγούστου προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  3. Ο Μιλόσεβιτς ,πρώην προέδρος της Γιουγκοσλαβίας, δικάστηκε στο δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Η Αμάλ Κλούνεϊ σίγουρα δεν είναι μια τυχαία δικηγόρος, αλλά αντίθετα έχει κερδίσει δικαίως τον τίτλο ως μια από τις καλύτερες δικηγόρους τόσο της Αγγλίας, αλλά και διεθνώς στο τομέα της. Ο τίτλος αυτός σίγουρα της αξίζει, ιδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι είναι μόλις 36 ετών & έχει καταφέρει τόσα πολλά.
Ο γάμος της με τον πιο περιζήτητο Αμερικανό σταρ του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ , εκτόξευσε την δημοφιλία της . 
Πέρα από μια καταξιωμένη & πολλά υποσχόμενη δικηγόρος όμως, θεωρείται & η πιο καλόγουστη δικηγόρος του Λονδίνου, καθώς προσέχει ιδιαίτερα τις εμφανίσεις της.
Ο νέος επαγγελματικός στόχος της είναι να κερδίσει μαζί με τον δικηγορικό σύλλογο που εργάζεται τον αγώνα για την διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα. Αν και γνωρίζει το πόσο δύσκολο είναι να επιτύχει αυτόν τον στόχο, να αντιμετωπίσει δηλαδή την Αγγλική κυβέρνηση & μέσο της νομικής οδού να επιστρέψει τα μάρμαρα στην πατρίδα τους, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη  & σίγουρη πως μπορεί να τα καταφέρει.

Τόσο για την Αμάλ, όσο και για το δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργάζεται η υπόθεση των  γλυπτών του Παρθενώνα δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν τα καταφέρουν η φήμη τους θα διαπεράσει όλα τα σύνορα. Πέρα από το χρηματικό τους κέρδος & την τεράστια διαφήμιση της δουλείας τους που θα επέλθει , θα αποκτήσουν κάτι που & οι πιο μεγάλες υποθέσεις δεν μπορούν να τους το προσφέρουν. Ποιο είναι αυτό ? Η δόξα ! Θα συνδεθεί το όνομα τους με τον ελληνικό πολιτισμό & γενικότερα με τον πολιτισμό & την ιστορία, καθώς θα είναι αυτοί που θα συμβάλουν στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους μετά από τόσα χρόνια.

Σχόλια