Η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα που έγινε ποτέ!

Για ένα πράσινο μέλλον ...

Όλοι έχουμε παρατηρήσει την μεταβολή του κλίματος , χωρίς όμως να αντιλαμβανόμαστε το τι σημαίνει αυτό. Αυτό ίσως οφείλετε στο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται μόνο για το παρόν, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει  η κλιματική αλλαγή, οι οποίες φαντάζουν πολύ μακρινές. Δυστυχώς όμως οι επιπτώσεις της μεταβολής του κλίματος άρχισαν να γίνονται ήδη αισθητές, αρκεί να συγκρίνουμε την άνοδο της θερμοκρασίας την τελευταία δέκα αιτία. 

Έτσι λοιπόν το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό διαδικτυακό κίνημα ακτιβιστών παγκοσμίως '' Avaaz'' έβαλε στόχο να οργανώσει τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην ιστορία. 

Με πολύ κόπο και αγώνα κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αυτόν τον στόχο. 

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη και σε πάνω από 2.000 πόλεις του κόσμου. Πάνω από 675.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σ’όλο τον κόσμο εκφράζοντας την αγάπη τους προς όλα όσα κινδυνεύουν απ΄την κλιματική αλλαγή, αλλά και την ελπίδα τους ότι μπορούν να σώσουν τον πλανήτη και να οικοδομήσουν έναν κόσμο που θα τροφοδοτείται με 100% ασφαλή, καθαρή ενέργεια 

Η κρίσιμη σύνοδος του Παρισιού θα γίνει σε 15 μήνες. Εκεί πρέπει να υπογραφεί μια διεθνής συνθήκη. Οι χώρες του κόσμου έχουν συμφωνήσει να καταθέσουν εθνικές δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι τον Μάρτιο που μας έρχεται. Κάθε μήνα μέχρι τη σύνοδο στο Παρίσι θα συσπειρώνονται υποστηρικτές της Avaaz σε παγκόσμιο επίπεδο ξανά και ξανά και θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι κρούοντας το τύμπανο της αλλαγής, απαιτώντας 100% καθαρή ενέργεια, μέχρι που οι ηγέτες του κόσμου να μην έχουν άλλη επιλογή απ’το να μας ακολουθήσουν.


Δείτε επίσης : Δείτε το φωτορεπορτάζ από την μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία για το κλίμα !

Σχόλια