Ο μύθος & η ιστορία της κανέλας !

Κανέλα - Το μυστικό του Φοίνικα ...

Σύμφωνα με την μυθολογία η κανέλα είναι ένα από τα τρία βότανα που χρησιμοποιεί ο Φοίνικας για να ανάψει την ιερή φλόγα στην οποία θα αναγεννηθεί. Τα άλλα δύο βότανα είναι το Μύρο και Νάρδο.

Η επιλογή αυτών των τριών βοτάνων σίγουρα δεν είναι τυχαία , αλλά αντίθετα αποτελούν απόδειξη της χρησιμότητας τους & της ξεχωριστής θέσης που κατείχαν εκείνη την εποχή.

Η κανέλα έχει τις «ρίζες» της στο νησί της Σρι Λάνκα , το οποίο βρίσκετε νοτιοανατολικά της Ινδίας, ενώ η ύπαρξη της χρονολογείτε μέσα από Κινέζικες γραφές γύρο στο 2800 π.χ.. Η κανέλα είναι ένα από τα λίγα βότανα που χρησιμοποιούταν σε όλο τον κόσμο, τόσο ως μπαχαρικό, όσο και ως βότανο. Στα εβραϊκά και αραβικά η κανέλα αναφερόταν ως «amomon» που σημαίνει αρωματικό μπαχάρι και οι Ιταλοί το ονόμασαν κανέλα που σημαίνει «μικρός σωλήνας». Η αρχαία ελληνική ονομασία του φυτού ήταν κιννάμωμον, απ' την οποία προέρχεται η αγγλική λέξη cinnamon.

Αν και κάθε μύθος στηρίζετε κυρίως στην μυθοπλασία , σίγουρα η επιλογή της κανέλας δεν ήταν τυχαία , αλλά ένας τρόπος να περάσουν στην αιωνιότητα το πόσο σημαντική & χρήσιμη την θεωρούσαν !

Δείτε επίσης : Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Κανέλας !