Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κανέλας !


Η μαγεία της φύσης σ' ένα μπαχαρικό ...

Όλοι γνωρίζουμε την κανέλα & το ιδιαίτερο άρωμα της, αλλά πόσοι γνωρίζουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες της ? 

Αρκετές από τις αναφερόμενες φαρμακευτικές ιδιότητες της κανέλας έχουν επιβεβαιωθεί επιστημονικά και οφείλονται στα αιθέρια έλαια που περιέχει ο φλοιός του φυτού.

Πιο συγκεκριμένα :
  • Το αιθέριο έλαιο της κανέλας έχει αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές ιδιότητες.
  • Το αιθέριο έλαιο μειώνει την πνευματική κόπωση και το στρες, ενώ είναι ιδανικό για τον καθαρισμό και το φρεσκάρισμα του αέρα.
  • Το αιθέριο έλαιο της κανέλας είναι ιδανικό για τη θεραπεία της δυσπεψίας καθώς και για το κοιλιακό άλγος που προκαλείται από τη διάρροια. Ανακουφίζει τον πόνους της εμμηνόρροιας και της εμμηνόπαυσης.

Αυτές είναι μερικές από τις θεραπευτικές ιδιότητες της κανέλας, οι οποίες έχουν επιβεβαιωθεί επιστημονικά , χωρίς να σημαίνει αυτό ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες της σταματούν εδώ!
Η κανέλα δεν είναι απλός ένα μπαχαρικό , αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα Super Food ,καθώς μας προσφέρει παρά πολλά . Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που την χρησιμοποιούσαν από την αρχαιότητα.. για την διατήρηση των τροφίμων & για πολλές άλλες χρήσεις! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν στη διαδικασία ταρίχευσης & ο Ιπποκράτης, ο οποίος την χρησιμοποιούσε για να αντιμετωπίσει γυναικολογικές παθήσεις.


Δείτε επίσης : Ο μύθος και η ιστορία της Κανέλας !

Σχόλια