6 ιδανικοί προορισμοί για οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα !

Family in Greece...

Μαμάδες και μπαμπάδες, ετοιμαστείτε να περάσετε όμορφα σε μια χώρα όπου καθένας, μικροί και μεγάλοι, κρύβει ένα παιδί μέσα του, και η «οικογένεια» είναι ακόμη ο ισχυρότερος δεσμός που ενώνει όλους εμάς τους Έλληνες.

Εδώ θα βρεθούν σε μέρη όπου έζησαν οι αγαπημένοι τους θεοί του Ολύμπου & ήρωες όπως ο Ηρακλής, ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες, οι 300 του Λεωνίδα ή ο Μέγας Αλέξανδρος. Θα μάθουν για τον Τρωικό Πόλεμο και θα τρέξουν στο αρχαίο στάδιο στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων!

Παρακάτω θα δείτε κάποιους από τους ονειρεμένους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας που θα ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες της οικογένειας σας.

Ρόδος

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς με πλούσια ιστορία και αμέτρητες παραλίες, με τις περισσότερες να έχουν τιμηθεί με τη Γαλάζια Σημαία χάρη στην καθαρότητα των νερών, τη σωστή περιβαλλοντική διαχείριση και την ασφάλειά τους. Το περίφημο Ενυδρείο της Ρόδου και η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες είναι δύο από τα πράγματα που θα μαγέψουν τα παιδιά σας.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας. Η φυσική ομορφιά του νησιού σίγουρα θα σας μαγέψει ,καθώς διαθέτει πλούσια χλωρίδα & μαγευτικές παραλίες που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν ! Πέρα από την φυσική ομορφία του νησιού, η Κέρκυρα φημίζεται για τον πολιτισμό της, καθώς διαθέτει το Αχίλλειο , αλλά & πολλά άλλα κτήρια και μουσεία που αξίζει να δείτε.

Χαλκιδική

Η Χαλκιδική διαθέτει αμέτρητες καταπληκτικές αμμουδιές, σχεδόν όλες τους με Γαλάζια Σημαία, παρθένα δάση και πλούσια πολιτιστική και γαστρονομική κληρονομιά. Ιδανική για τα παιδιά σας , τα οποία θα μπορούν να φτιάξουν το δικό τους παλάτι στις αμμουδερές παραλίες & να κολυμπήσουν χωρίς φόβο στα πεντακάθα & ρηχά νερά .

Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και αποτελεί το λίκνο του πρώτου ευρωπαϊκού πολιτισμού, του Μινωικού. Υπέροχες παραλίες, απομονωμένη ενδοχώρα και φιλόξενος λαός. Και φυσικά η περιοχή στην Ελλάδα όπου το καλοκαίρι διαρκεί περισσότερο! Τα παιδιά σας σίγουρα θα λατρέψουν το νησί, ειδικά αν επισκεφτείτε το Cretaquarium και το υδροψυχαγωγικό πάρκο στα Χανιά .

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος είναι ένα από τους πιο ωραίους προορισμούς της Ελλάδας , καθως σ'αυτήν θα βρείτε μία από τις πιο ωραίες παραλίες στον κόσμο,  αλλά & πολλές άλλες που έχουν τιμηθεί με τη Γαλάζια Σημαία. Τα καταγάλανα νερά που σου δίνουν την αίσθηση ότι βρήσκεσε σε πισίνα σίγουρα θα σας μαγέψουν. Διαθέτει πληθώρα από οικογενειακές ταβέρνες με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, αλλά και ένα από τα λίγα καταφύγεια της Caretta caretta.Τέλος αν θέλετε να γνωρίσετε πραγματικά το νησί πρέπει να επισκεφτείτε το μαγευτικό υποθαλάσσιο κόσμο του νησιού στο Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου!


Αλόννησος

Η Αλόννησος είναι ενας τόπος ηρεμίας και γαλήνης, το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τις πολυκοσμικές μεγαλουπόλεις. Είναι ιδανικό για τους φυσιολάτρες, καθώς διαθέτει πλούσια βλάστηση, αλλά και μερικές από τις πιο καθαρές θάλασσες της Μεσογείου.
 

Όποιο μέρος και να διαλέξετε σίγουρα θα περάσετε υπέροχα. 

Δείτε επίσης :  Οι 6 πιο οικογενιακές παραλίες της Χαλκιδικής !

Σχόλια