Μύθοι & αλήθειες για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα !!!


  
Μην καταδικάσεις τα παιδιά σου να τρώνε
πλαστικό φαγητό...


Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι θέμα που μας αφορά όλους μας ! Πολλοί θα έλεγαν ότι έχουν πιο σημαντικά προβλήματα ,ειδικά εν όψη οικονομικής κρίσης, αλλά δεν είναι σημαντικό το φαγητό που βάζεις στο τραπέζι σου , που δίνεις στο παιδί σου να φάει ..?

Δυστυχώς η κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα προς τα μεταλλαγμένα, κ. Μανιάτης έχασε την ευκαιρία να προστατεύσει πραγματικά την Ευρώπη από την εισβολή των μεταλλαγμένων και έγινε πλέον και επίσημα ο πρώτος «Υπουργός Μεταλλαγμένων της Ελλάδας». Το μόνο θετικό είναι ότι έστω και την τελευταία στιγμή, έβαλε στο τραπέζι την ανάγκη αυτής της ριζικής αναθεώρησης του ισχύοντος πλαισίου.

Τα επιχειρήματα των υποστηρικτών είναι τα εξής :
Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί ο υποσιτισμός , καθώς τα ποσοστά της παραγωγικότητας της γεωργίας ήταν ιδιαίτερα χαμηλά.
Η ανάγκη για μεγιστοποίηση της αντοχής των τροφίμων σε δύσκολες καιρικές συνθήκες
Η βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων

Αντεπιχειρήματα :

Η ανάγκη για μεγιστοποίηση της αντοχής των τροφίμων δεν είναι μια κοινωνική ανάγκη , αλλά μια ανάγκη των επιχειρήσεων !

Όσον αφορά τον υποσιτισμό είναι το πιο αβάσιμο επιχείρημα , καθώς αν ήθελαν να βοηθήσουν πραγματικά τα άτομα αυτά θα το είχαν κάνει είδη !

Ποιοι είναι όμως οι κίνδυνοι που κρύβουν ?
Εμφάνιση συχνών αλλεργικών κρίσεων
Αναποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών στον οργανισμό, όταν αυτό είναι αναγκαίο π.χ. στην ανάρρωση κάποιας ασθένειας. (η πρόσληψη αντιβιοτικών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό, μέσω των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, προκαλεί την αύξηση της ανθεκτικότητας του σε αυτές. ) 

Ασυνήθιστα υψηλή θνησιμότητα και καθυστέρηση ανάπτυξης. ( αυτό αποδείχθηκε με μια έρευνα με θηλυκά ποντικά, οι απόγονοι των οποίων εμφάνισαν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.)
Έρευνες δείχνουν ότι, η γύρη από ένα μεταλλαγμένο καλαμπόκι σκότωνε κατά χιλιάδες ένα είδος πεταλούδας. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι διαταράσσεται η ισορροπία του περιβάλλοντος και συνεπώς επηρεάζονται οι τροφικές αλυσίδες. 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα έχουν αντίστοιχα αποτελέσματα με αυτά των εντομοκτόνων• όπως τα κουνούπια απέκτησαν ανθεκτικότητα σε ισχυρά εντομοκτόνα, παρομοίως και τώρα το περιβάλλον θα δημιουργήσει νέα είδη εντόμων προκειμένου να είναι ανθεκτικά στα νέα τρόφιμα με τις νέες ιδιότητες.

Ακόμα και αν εισχωρήσουν στην αγορά στο χέρι σας είναι το αν θα επιβιώσουν , αν δεν τα αγοράσετε οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν να επενδύουν σ΄αυτά !!! Να σκέφτεστε λοιπόν 2 φορές προτού αγοράσετε ένα τέτοιο προιόν !

\\/
Δείτε επίσηςΔείτε το βραβευμένο με Όσκαρ animation για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα !