Πόσο σημαντική είναι η ελπίδα ?



Η ελπίδα είναι η άγκυρα της ψυχής ...

Ελπίδα είναι η πίστη που έχει κάποιος ότι διαθέτει τόσο τη θέληση όσο και τον τρόπο ή τις συνθήκες ώστε να πετύχει τους στόχους του.

Χωρίς την ελπίδα τίποτα δεν θα ήταν ίδιο. Η δυστυχία θα απλωνόταν σε όλους τους ανθρώπους , πλούσιους και φτωχούς , δεν θα προσπαθούσε κανείς να διορθώσει τα λάθη του , να φτιάξει τα μελανά σημεία της κοινωνίας ,ούτε να πετύχει τους στόχους του. Η ελπίδα είναι αυτή που μας δίνει την δύναμη

να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα, να υπομένομαι τις δυσκολίες της ζωής και να προσπαθούμε να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει . 

Αν δεν υπήρχε ελπίδα όλοι στις τριτοκοσμικές χώρες θα αυτοκτονούσαν ,δεν θα είχαν λόγο να ζήσουν , κανένας λαός δεν θα είχε κερδίσει την ελευθερία του ,αλλά αντίθετα θα ήταν όλοι υπόδουλοι, οι επιστήμονες δεν θα είχαν βρει καμιά θεραπεία και γενικά τίποτα καλό δεν θα είχε συμβεί !

Η ελπίδα είναι η άγκυρα της ψυχής ,όπως ένα καράβι χωρίς άγκυρα παρασύρεται από την θάλασσα και καταστρέφεται στα βράχια , έτσι η ψυχή χωρίς ελπίδα παρασύρεται από την κατάθλιψη & τα προβλήματα και χάνετε !

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ο μύθος της Πανδώρας για την ευτυχία . 

Σύμφωνα με το μύθο της Πανδώρας, πριγκίπισσας της αρχαίας Ελλάδας, οι θεοί της έκαναν δώρο ένα μυστηριώδες κουτί από ζήλεια για την ομορφιά της. Την είχαν όμως προειδοποιήσει να μην ανοίξει ποτέ το κουτί. Μια μέρα η Πανδώρα δεν άντεξε τον πειρασμό και νικημένη από την περιέργειά της να δει τι είχε μέσα το κουτί έχασε τον αυτοέλεγχό της και άνοιξε το καπάκι του. Τότε ελευθερώθηκαν στον κόσμο, ανεξέλεγκτα πια, τα μεγάλα δεινά: λιμοί, αρρώστιες και τρέλα. Με τη βοήθεια ενός θεού η Πανδώρα έκλεισε το κουτί και πρόλαβε να κρατήσει το μοναδικό αντίδοτο που έκανε πλέον την ανθρώπινη δυστυχία υποφερτή: την ελπίδα.


Η ελπίδα είναι το ισχυρότερο όπλο των ανθρώπων . Με αυτήν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα δεινά αυτού του κόσμου και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον ! 


Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτόν που ξέρει να ελπίζει , όσα προβλήματα και αν προσπαθήσουν να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο του , τίποτα δεν θα τον σταματήσει , γιατί ελπίζει ότι κάποια στιγμή όλα τα αυτά θα είναι παρελθόν και όλα όσα θέλει θα γίνουν πραγματικότητα . 

Ετσι λοιπόν αυτός που δεν σταματάει να ελπίζει ποτέ , τίποτα δεν μπορεί να τον υποδουλώσει σε μια κατάσταση !

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ή μάλλον η ελπίδα πρέπει να πεθαίνει τελευταία ! Χωρίς αυτήν ο άνθρωπος είναι μισός ,αδύναμος και δυστυχισμένος . Για αυτό λοιπόν μην κάνεις σε  κανέναν την χάρη να χάσεις την ελπίδα σου . Η ελπίδα είναι το πιο ισχυρό όπλο σου για την ζωή ! Είναι η άγκυρα της ψυχής σου , όταν χάσεις την ελπίδα , τότε θα χαθεί και η ψυχή σου, όπως ένα καράβι χωρίς άγκυρα. 









Σχόλια