Ξεκίνησε η φύτευση του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.



Πράξεις προς μίμηση για τον επιχειρηματικό κόσμο ...

Την Παρασκευή 23 Μαΐου ξεκίνησε η φύτευση του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, εντός του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Το πρώτο δέντρο που φυτεύτηκε είναι μια ελιά ύψους 3,5 μέτρων, καθώς είναι και το εθνικό μας δέντρο.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 170.000 μ², θα είναι σίγουρα μια πράσινη ανάσα για την  Αθήνα, καθώς ανήκει στις λιγότερες κατά κεφαλήν πόλις με τους λιγότερους χώρους πρασίνου στην Ευρώπη.



Οι αλέες που θα οδηγούν στο εσωτερικό του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος θα πλαισιώνονται από ψηλά πεύκα και ελιές, ενώ, ανάμεσα τους, διάσπαρτα, μικρότερα δέντρα, θα δημιουργούν εναλλαγές κλειστών και ανοικτών χώρων, φωτός και σκιάς, χρώματος και υφής. Στο κέντρο του Πάρκου, θα διαμορφωθεί μεγάλος, ανοικτός χώρος πρασίνου, ένας τόπος για συγκεντρώσεις, ο οποίος προσφέρεται επίσης για τη διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ, καθώς και για την προβολή ταινιών.


Ο ανοικτός, ηλιόλουστος Μεσογειακός Κήπος γιορτάζει την πλούσια φυτοκομική παράδοση της Ελλάδας. Η ποικιλία των φυτών αρκεί για να καταστήσει τον Κήπο τόπο προορισμού: αειθαλή και άλλα ενδημικά φυτά, όπως το πυξάρι, η κορονίλλα, ο κίστος, ο σχίνος, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το θυμάρι, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, τα ροδοπέταλα και η ευφορβία – όλα μαζί θα καθιστούν την κάθε επίσκεψη απολαυστική.


Δείτε επίσης :  Εντυπωσιακό σκαλιστό δέντρο στην είσοδο των Ματάλων. 
-----------------//\----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σχόλια