Στις πιο κορυφαίες παραλίες του κόσμου .....η Ελλάδα !


Χαρακτηρίζονται "εξαιρετικής ποιότητας" πάνω από το 93%


Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ε.Ε ,  το 93,2% των ελληνικών παραλιών πληροί το αυστηρότερο επίπεδο «εξαιρετικής ποιότητας»
Στην Ελλάδα ελέγχθηκαν 2.162 παραλίες.

Επίσης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, όλες οι περιοχές κολύμβησης στην Κύπρο και το Λουξεμβούργο κρίθηκαν «εξαιρετικές» και ακολούθησαν η Μάλτα (99%, εξαιρετικής ποιότητας ύδατα) και η Κροατία (95%).

Η ετήσια έκθεση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) επιτηρεί την ποιότητα των υδάτων σε 22.000 περιοχές κολύμβησης σε όλη την Ε.Ε., την Ελβετία και, για πρώτη φορά, την Αλβανία.

Βέβαια αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει , καθώς όπως δήλωσε ο αρμόδιος για το Περιβάλλον επίτροπος Γιάνες Ποτόστσνικ «δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε όσον αφορά έναν τόσο πολύτιμο πόρο, όπως είναι το νερό. Πρέπει να συνεχιστεί η διασφάλιση της πλήρους προστασίας των υδάτων κολύμβησης και του πόσιμου νερού, καθώς και των υδάτινων οικοσυστημάτων μας».

Είναι πολύ ευχάριστο που έχουμε ένα τόσο καλό ποσοστό & κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες.
Ωστόσο θα μπορούσαμε να έχουμε και την πρώτη θέση , για αυτό πρέπει ο κάθε δήμος να φροντίσει για την ασφάλεια τον Κολυμβητών και την καθαριότητα των παραλιών , όπως και καθένας από εμάς !

Σχόλια