Μικρές χρήσιμες συμβουλές για τις Πανελλήνιες !

Το μυστικό είναι ένα , να είστε χαλαροί ...

Τα ψέματα τελείωσαν. Η ώρα έχει φτάσει! Οι επιλογές σας είναι δύο. Ή θα προσπαθήσετε να είστε χαλαροί για να γράψετε όσο καλύτερα μπορείτε ή θα αφήσετε το άγχος σας να σας καταβάλει και δεν θα αποδώσετε όσο θέλετε. 

Αν θες να σκίσεις στις εξετάσεις απλά πρέπει : 

Να μην ακούς κανένα .
Να έχεις αυτοπεποίθηση .
Να είσαι όσο πιο χαλαρός γίνεται .
Να διαβάσεις τα θέματα δυο φορές πολύ καλά πριν ξεκινήσεις να γράφεις 
Να έχεις ένα μπουκαλάκι νερό μαζί σου & να πίνεις μια γουλιά ανά συχνά διαστήματα. 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές  : 

Είναι πολύ σημαντικό να κοιμηθείτε νωρίς για να έχετε καθαρό μυαλό .

Μην βιαστείτε να πάτε στο σχολείο. Θα υπάρχουν πολλά αγχωμένα άτομα και μπορεί να σε επηρεάσουν. Πήγαινε κάπου κοντά στο σχολείο & απέφυγε τα άτομα αυτά.

Μην ακούτε τι λένε οι υπόλοιπη για τα θέματα .Κάτι που είναι εύκολο για εσένα μπορεί να είναι το πιο δύσκολο για τον διπλανό σου & αντίστροφα.

Όταν μοιράσουν τα θέματα μην βιαστείς να αρχίσεις να γράφεις. Είναι πολύ πιθανόν στην αρχή να νομίζεις ότι δεν ξέρεις τίποτα ή να κατανοήσεις λάθος κάποιο θέμα. Πάρε μια βαθιά ανάσα και ξανά δες τα θέματα ένα ένα ξεχωριστά ,χωρίς να βιάζεσαι !


Στην συνέχεια ξεκίνα με αυτά που ξέρεις & μετά ασχολήσου με τα υπόλοιπα , τα οποία θα θυμηθείς στην συνέχεια , αφού βέβαια έχεις διαβάσει. 


Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις τι ακριβώς ζητάει κάθε ερώτηση & να απαντήσεις σε αυτό. Αν αρχίσεις να γράφεις γενικά και αόριστα , όχι μόνο θα χάσεις χρόνο αλλά σίγουρα θα ξεφύγεις απο το θέμα.  


Αν δεις ότι έχεις κουραστεί και δυσκολεύεσαι να σκεφτείς , τότε κάνε ένα λεπτό διάλυμα και πιες λίγο νερό. Το νερό θα σε βοηθήσει περισσότερο από όσο φαντάζεσαι να χαλαρώσεις και να σκεφτείς πιο καθαρά. για αυτό να πίνεις λίγο νερό πριν ξεκινήσεις το επόμενο θέμα. 


Είναι πολύ σημαντικό επίσης να κάνεις όσο καλύτερα γράμματα μπορείς . Σκέψου ότι τα άτομα που θα τα διορθώσουν θα έχουν χιλιάδες γραπτά , για αυτό δεν θα χαρούν και πολύ αν πρέπει να διορθώσουν ένα γραπτό με ιερογλυφικά !


Ακόμα και αν έχεις τελειώσει μην βιαστείς να φύγεις , ξανά έλεγξε το γραπτό σου. Καλό είναι να φεύγεις στο τέλος , εκτός και αν είσαι τόσο σίγουρος !


Ξέχνα όλους τους υπόλοιπους . Εκείνη την στιγμή είσαι μόνος σου με το γραπτό σου. Μην προσπαθήσεις να ακούσεις ή να δεις τι κάνει ο διπλανός σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σου μεταδώσει άγχος , να ακούσεις ίσως μια λανθασμένη απάντηση & γενικά να χάσεις χρόνο.


Ο χρόνος δεν πρέπει να αφήσεις να σε πανικοβάλει , αλλά σίγουρα δεν είναι & σύμμαχος σου. Μην ξοδέψεις υπερβολικό χρόνο για ένα θέμα , προσπάθησε να οργανώσεις τον χρόνο σου , έτσι ώστε να απαντήσεις σε όλα τα θέματα και να κάνεις τουλάχιστον έναν έλεγχο. 

Κάθε χρόνο δίνεις εξετάσεις. Έτσι και τώρα καλείσαι να εξεταστείς γραπτά. Οι πανελλαδικές είναι όπως όλες οι εξετάσεις , μόνο το όνομα αλλάζει ! Πίστεψε στον εαυτό σου & θα τα καταφέρεις.  

Αν πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις , θα τα καταφέρεις !!!!